Faculty Profile

مهندسی شیمی / مهندسی شیمی

Articles Faculty

مقالات علمی چاپ شده در مجلات

1. "Development of the NRTL functional activity coefficient (NRTL-FAC) model using high quality and critically evaluated phase equilibria data. 2"
    جابر یوسفی سیف، لیلا نصیری، بیژن مدی
    FLUID PHASE EQUILIBRIA، 1403
  2. "A techno-economic review of gas flaring in Iran and its human and environmental impacts"
    Mohammad Shahab-Deljoo، بیژن مدی، Monzure-Khoda Kazi، Mostafa Jafari
    PROCESS SAFETY AND ENVIRONMENTAL PROTECTION، صفحات:642-665، 1402
  3. "A generalized numerical framework for solving cocurrent and counter-current membrane models for gas separation"
    بیژن مدی، مسعود وصالی ناصح، محدثه حدادهمدانی
    Heliyon، 1400
  4. "Application of a GA-Optimized NNARX Controller to Nonlinear Chemical and Biochemical Processes"
    بیژن مدی، Ayyob Asadbeigi
    Heliyon، 1400
  5. "Passive thermal management of a lithium-ion battery using carbon fiber loaded phase change material: comparison and optimization"
    مهدی احمدی مزجین، غلامرضا کریمی، بیژن مدی، عزیز باباپور، میثم پار
    Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering، صفحات:310-327، 1399
  6. "Synthesis and Characterization of Conducting Polyaniline Nanostructured Thin Films for Solar Cell Applications"
    بیژن مدی، علیرضا بهرامیان، وحیده نظری
    JOM، صفحات:1-1، 1399
  7. "شبیه سازی دینامیکی و کنترل واحد متان زدایی در پالایشگاه گاز طبیعی"
    بیژن مدی، حمید باکویی کتریمی
    کنترل، صفحات:47-61، 1399
  8. "Developing a Fast and Robust Numerical Method for the Simulation of Cocurrent Hollow Fiber Gas Separation Membranes for Process Flowsheet Synthesis"
    بیژن مدی، مبین نامور
    SN Applied Sciences، 1398
  9. "Adsorption and Removal Characterization of Nitrobenzene by Graphene Oxide Coated by Polythiophene Nanoparticles"
    سید مجتبی موسوی، عزیز باباپور، سید علیرضا هاشمی، بیژن مدی
    Physical Chemistry Research، صفحات:225-240، 1398
  10. "راه خودتان را بروید"
    مجید رضایی والا، بیژن مدی
    رشد آموزش شیمی، 1398
  11. "Design and Fabrication of an Improved Single-Column Chromatographic Separation Process"
    بیژن مدی، منظور خدا کازی
    Iranian Journal of Chemical Engineering، صفحات:81-92، 1397
  12. "Distribution and health risk assessment of heavy metals in soil surrounding a lead and zinc smelting plant in Zanjan Iran"
    اکرم جمال، محمد امیر دلاور، آرمان نادری، نفیسه نوریه، بیژن مدی، امیر حسین مهوی
    HUMAN AND ECOLOGICAL RISK ASSESSMENT، صفحات:1-16، 1397
  13. "Enhancement of Rheological and Mechanical Properties of bitumen by polythiophene doped with nano fe3o4"
    سید مجتبی موسوی، سید علیرضا هاشمی، عزیز باباپور، بیژن مدی
    JOM، صفحات:1-10، 1397
  14. "بررسی آثار ازن زنی در کاهش میزان ترکیبات آلی آب مطالعه موردی تصفیه خانه آب"
    بیژن مدی، علیرضا بهرامیان، سعید دهستانی
    مهندسی شیمی ایران، صفحات:16-26، 1396
  15. "CFD Modeling of Flame Structures in a Gas Turbine Combustion Reactor Velocity Temperature and Species Distribution"
    علیرضا بهرامیان، مژده ملکی، بیژن مدی
    International Journal of Chemical Reactor Engineering، 1396
  16. "Experimental Implementation of Optimal Control of an Improved Single-Column Chromatographic Process for the Separation of Enantiomers"
    بیژن مدی، Kazi Monzure -Khoda، Mohammad Amanullah
    INDUSTRIAL and ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH، صفحات:6527-6539، 1394
  17. "Nonlinear direct inverse method a shortcut method for simultaneous calibration and isotherm determination"
    بیژن مدی، Monzure Khoda Kazi، Mohammad Amanullah
    ADSORPTION-JOURNAL OF THE INTERNATIONAL ADSORPTION SOCIETY، صفحات:1007-1018، 1392
  18. "Optimization of an improved single-column chromatographic process for the separation of enantiomers"
    Monzure Khoda Kazi، بیژن مدی، Mohamad Amanullah
    JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A، صفحات:22-30، 1390
  19. "Application of a Finite-Volume Method in the Simulation of Chromatographic Systems Effects of Flux Limiters"
    بیژن مدی، Mohammad Amanullah
    INDUSTRIAL and ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH، صفحات:1739-1748، 1390

مقالات علمی ارائه شده در همایش‌ها

1. "Revision and Extension of the NRTL functional activity coefficient (NRTL-FAC) model using VLE, SLE, and Hex data."
    لیلا نصیری، جابر یوسفی سیف، بیژن مدی
    ششمین کنفرانس تخصصی ترمودینامیک، 1401
  2. "شبیه سازی و انتگراسیون حرارتی واحد تولید سولفوریک اسید"
    بیژن مدی، سعید صفی زاده